Hazırlık Atlama Kursu

Kurs Kayıtları ve Kurslar Hakkında Bilgi Almak İçin İletişim Kurabilirsiniz.

Hazırlık Atlama Kursu 

Hazırlık yılı İngilizce eğitim veren üniversitelerin ilk sene sadece İngilizce eğitim verdiği döneme verilen isimdir. Hazırlık Atlama Sınavı ise üniversiteler tarafından düzenlenen bir hazırlık yılı muafiyet sınavıdır. Hazırlık atlama / muafiyet sınavına giren öğrenciler eğer sınavdan başarılı olarak ayrılırsa direkt olarak üniversitede eğitim hayatına başlar yani hazırlık dönemini atlamış olur.

Sınavlar her üniversitede farklıdır ancak temel olarak okuma, yazma, dinleme ve temel dil bilgisi alanından sorular gelir.

Hazırlık Atlama Kursu Ankara

Ankara Dil Kursu, Ankara için hazırlık atlama kursu sunan ve bu konuda %100 başarı oranını yakalamış önemli markalardan biridir. İngilizce, Almanca, Rusça gibi pek çok dilde gerçekleşebilecek olan hazırlık atlama sınavlarına en iyi şekilde öğrenci hazırlamak için uzman eğitim kadrosu, gerekli materyaller ile hizmetinizdeyiz. 

Hazırlık Atlama Kursumuz;

Hazırlık Atlama Sınıflarımızda, her üniversiteye özel öğretim programları ile, çıkmış sınav sorularından çözümlemeler yapılır. Bununla birlikte, çıkabilecek örnek soruları üzerinden pekiştirme dersleri ile öğrenciler donanımlı hale getirilirler.

Alanında uzman ekip sayesinde, bir senelik hazırlık sınıfının okunmayarak, atlatılması hedef alınır. Kursiyerlere ders haricinde de takviye etüt ve telafi imkanları sunularak, ders dışı destek ayrıca verilmiş olur.

Her kursiyerimize ders kitapları ücretsiz olarak temin edilir ve okuma, gramer, kelime derslerindeki eksikliklerini gidermeleri için profesyonel ek kaynaklar-destek sağlanır.

Hazırlık Atlama Sınavı

İngilizce eğitim veren bölümlerin hemen hemen hepsinin istediği ingilizce seviyesi B2 yani upper-intermadiate seviyesidir. Hazırlık atlama sınavını geçebilmek için de her ne kadar B2 seviyesinde olsanız bile sınav sistemini iyi araştırmanız gerekmektedir. Çünkü her hazırlık atlama sınavı aynı değildir ve sizden beklenen bilgiler ne  şekilde ölçülecek bunu öğrenmelisiniz.

Genel olarak bir çok okulun hazırlık atlama sınavı şu dört bölümden oluşmaktadır;

  • Dinleme,
  • Okuma,
  • Yazma,
  • Konuşma,

Ve yine genelde her dört bölüm eşit puanlarda değerlendirilir.

Hazırlık Atlama Sınavına Nasıl Çalışılır? 

  1. Hazırlık atlama sınavına iyi hazırlanmak ve başarılı olabilmek için öncelikle sınav sistemini anlamalı ve buna göre bir harita çizmelisiniz.
  2. Sınav tarihini öğrenin ve başladığınız tarihten sınav gününe kadar olan süreyi kapsayan bir çalışma takvimi hazırlayın. Bu sayede düzenli çalışmaya alışacaksınız ve dil bilginizin unutulmamasına destek olacaksınız.
  3. Eski hazırlık atlama sınavlarını bulun ve onlara çalışın. Eskiden çıkmış sorulara çalışmak sınav mantığını öğrenmenize yardımcı olacak ve diğer yandan sizi sınav formatına en uygun şekilde hazırlayacaktır. Eski hazırlık atlama sınavlarını çözerek eksiklerinizi görebilirsiniz ve hangi konularda açığınız varsa daha fazla yoğunlaşabilirsiniz.
  4. Kendinize hedefler koyarak ilerleyin. Hazırlık atlama sınavına hazırlanırken en önemli unsurlardan biri de hedefler doğrultusunda ilerlemektir. Çünkü başlangıç seviyesinde ingilizce ile B2 seviyesinde sorular çözmeye çalışırsanız başarısız olma ihtimaliniz yüksek olur. Öncelikle kendi seviyenizi bir üst seviyeye çıkarmak için hedefler koyun ve hazırlık atlama sınavında başarılı olabilmek için bu hedeflerinizden hiçbir zaman sapmayın.
  5. Bolbol dinleme ve okuma alıştırmaları yapın çünkü hazırlık atlama sınavlarının hepsinde dinleme ve okuma kısımları yer alır. Dinleme ve okuma alıştırmalarını düzenli olarak yapmak hazırlık atlama sınavında size çok yardımcı olacaktır. Dinleme çalışmaları yaparken bazı sorular çıkararak dinlediğinizi ne kadar anlayabildiğinizi ölçmek de yine dinleme kısmının rahat geçmesine yardımcı olacaktır.
  6. Sınav pozisyonu alın ve eski hazırlık atlama sınavlarından birine girin. Hazırlık atlama sınavına girdiğinizde birden şaşırmak ya da heyecanlanmak yerine daha öncesinde evinizde kendinize sınav yapın. Bu sayede sınav heyecanınızdan kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca sınav denemesi yaparak süreyi ne kadar verimli kullandığınızı ölçebilirsiniz. Eğer süre size yetmiyorsa daha çok okuma alıştırması yaparak hazırlık atlama sınavında süreyi daha verimli kullanabilirsiniz.
  7. Hazırlık atlama sınavını rahat bir şekilde çözebilmek için bol bol kelime alıştırmaları ve kelime tekrarları yapın. Dinleme, okuma, konuşma ve yazma kısımlarının hepsinde kelime bilgisine ihtiyacınız olacak. Dinleme ve okuma kısımlarında kelimelerin anlamını cümlenin bütününden bazen tahmin edebiliriz. Ama özellikle yazma bölümünde kelime  bilgisi çok önemlidir. Çünkü uygun kelimeyi uygun cümlede kullanamadığımızda maalesef ki hazırlık atlama sınavından iyi sonuç alamayız. Bu sebeple tüm alıştırmaların yanında bir de kelime bilgisi çok önemlidir. Geçmiş sınavlarda en çok kullanılan kelimeleri öncelikli öğrenmek gerekse de iyi şekilde dil kullanabilmek için kelime bilginizi kuvvetlendirmek her zaman yararlı olacaktır.

Hazırlık atlama sınavında başarılı olabilmek için özellikle dinleme ve okuma çalışmaları yapılsa da uzmanlardan destek almakta fayda vardır. Konulma ve yazma bölümü uzmanlık gerektiren kısımlardan ve konuşma bölümünü evde çalışma yaparak aşamayabiliriz. Hazırlık atlama sınavı hakkında çok tedirgin olmaya gerek yok çünkü doğru çalışma yöntemleri ve düzenli çalışma yaparak rahat bir şekilde hazırlık atlama sınavını geçebilirsiniz.

Hazırlık Atlama sınavlarına uygun kurs ve destek sağladığımız kurumlar;
  • Ankara Üniversitesi
  • Atılım Üniversitesi
  • Anka Teknoloji Üniversitesi
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  • Başkent Üniversitesi
  • Bilkent Üniversitesi
  • Çankaya Üniversitesi
  • Gazi Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • TED Üniversitesi
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
  • THK Üniversitesi
  • Ufuk Üniversitesi
  • Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi